Cele mai misterioase insule din lume

În lume există o mulțime de destinații exotice, care îndeamnă la liniște și relaxare.

Urmează doar să le descoperi frumusețea. Când se vorbește de ,,destinații exotice’’, se înțelege în primul rând că acestea sunt insulele, departe de lume, un loc în care poți evada.

5 min
Poza titlu articol aerdevacanta

În articolul nostru vei descoperi 8 cele mai misterioase insule din lume, dintre cale unele dintre cele mai cunoscute, insula Menorca și Skiathos, care impresionează prin frumusețea lor.


La Isla de Las Munecas (Insula Păpușilor)

Cele mai misterioase insule din lume se află și în America Latina. Despre insula Las Munecas se cunoaște destul de puțin, dar este impresionantă istoria din spatele ei.

Aceasta se află lângă orașul Ciudad de Mexico. Un bărbat, un atare Don Julian se pare că s-a înfuriat, și-a abandonat familia și a fugit pe această insulă, unde a agățat niște păpuși pentru a evita astfel spiritele rele. După ceva timp însă, acesta a avut un final trist, s-a înecat.

LaIsladelasMunecas


Insula Okunshima

Insula Okunshima din Japonia este alegerea perfectă pentru cei interesați de istorie și solidari cu animalele. Astfel încât pe insulă viețuiesc niște iepuri pufoși și foarte prietenoși cu oamenii, de unde și a fost supranumită ,,Insula Iepurilor’’.

Se știe că primii iepuri au ajuns aici între anii 1929 - 1945, atunci când armata japoneză a utilizat insula ca un loc pentru testele cu arme chimice și, aparent, a adus iepurii ca subiecți de testare.

InsulaOkunshima


Insulele plutitoare de pe lacul Titicaca

Insulele misterioase de pe Glob continuă cu insulele plutitoare de pe Lacul Titicaca, o destinație exotică fascinantă.

Aceste insule splendide sunt interconectate de stuf și se cunosc încă de pe vremea tribului local Uros. Cu mult timp în urmă, reprezentanții tribului au creat aceste insule și s-au stabilit aici pentru a evita problemele cu alte triburi. Astăzi acest trib încă mai trăiește pe insule, iar principala activitate este pescuitul și mai nou, fac profit din turism. Așadar, oamenii, care locuiesc aici sunt mereu bucuroși de oaspeți.

InsuleleplutitoaredepelaculTiticaca


Insula Crăciunului

Insula Crăciunului rămâne un obiectiv încă destul de neexplorat.

Probabil că denumirea insulei duce cu gândul la frumoasa sărbătoare de Crăciun, însă istoria e alta.

Această mică insuliță se află în Oceanul Indian și este teritoriul exterior al Australiei. Este locul uneia dintre cele mai mari migrații ale reprezentanților lumii animalelor de pe Pământ, anume a crabilor. În fiecare an, aproximativ 120 de milioane de crabi se mută de la pădure la țărm timp de o lună pentru a se înmulți. Aceasta este cu adevărat o priveliște impresionantă, care marchează începutul unei vieți noi.

InsuleledeCrăciun


Insula Tashiro

Insula Tashiro este cunoscută și ca ,,Insula Cat’’ este cunoscută prin faptul că aici locuiesc mai multe pisici decât oameni. Animalele au apărut pe mica insulă japoneză în anii 1850 pentru a menține sub control numărul șobolanilor, care au intervenit în producerea de mătase pe insulă.

Mai târziu, un număr mare de locuitori au părăsit insula, iar numărul de pisici a început să crească. Astăzi, cei 100 locuitori ai insulei consideră animalele purtătoare de noroc. Turiștii pot petrece chiar și noaptea într-o casă care arată ca o mănăstire de pisici.

InsulaTashiro


Insula Palmyra

Denumirea exotică a insulei este dată de coralii, care înconjoară laguna. Acest paradis nelocuit în Pacificul de Nord este un loc în care există diverse mistere.

Misterul insulei este unul groaznic. Aceasta a fost descoperită cu câteva sute de ani în urmă. Pentru a face insula să pară și mai sinistră, se remarcă faptul că în 1974 a fost comisă uciderea unui cuplu, care a ales locul greșit și timpul pentru un picnic.

InsulaPalmyra


Insula Paștelui

Topul insulelor misterioase din lume se încheie cu Insula Paștelui, aflată sub egida Chinei. Misterul constă în faptul că insula este plină de sute de statui uriașe, cunoscute sub numele de moai. Nimeni nu știe de ce vechii polinezieni au creat aceste statui, dar un lucru este cert – nu a fost deloc ușor să le construiască.

Este de remarcat faptul că statuile sunt realizate din cenușă vulcanică comprimată. Localnicii cred că aceste statui conțin puterea supranaturală a strămoșilor lor care s-au închinat primului rege al insulei Paștelui - Hotu-Mata’și.

InsulaPaștelui


Insula Socotra

Insula Socotra este situată în nord-vestul Oceanului Indian. Acesta se include în arhipelagul Socotra și este administrat de Republica Yemen.

Multă vreme insula a fost izolată de ochii altor turiști, o mare diversitate de plante și animale au supraviețuit aici, cele mai multe dintre acestea nu pot fi găsite nicăieri pe Pământ. Anume în asta și constă misterul insulei.

Ai reușit să călătorești prin șirul insulelor misterioase?

Care e următoarea destinație exotică de călătorie în care vrei să te aventurezi?

InsulaSocotra


Vezi si...