Ce poti vizita la pas in Barcelona?

Barcelona - Leagănul urbanismului contemporan?

In aceasta postare veti gasi traseul pe care noi l-am facut intr-una din zilele petrecute in Barcelona plus tips and tricks.

Cu un peisaj îmbogățit cu straturi interminabile de istorie, Barcelona este o destinatie aleasa de milioane de turisti pentru ca satisface o gama larga de persoane prin tot ceea ce oferta.

8 min
Poza titlu articol aerdevacanta

Cand ma gandesc la Barcelona imi vin rapid in minte urmatoarele cuvinte: arhitectura, Gaudi, Sagrada Familia, organizare, mancare, plaja, record la mers pe jos, panorama si un aer de libertate.

Care sunt principalele atractii turistice in Barcelona?

Nu există nici o îndoială că una dintre cele mai importante atracții din Barcelona o reprezintă arhitectura pe care o întâlnești aici, iar atunci când vorbim de arhitectură în regiunea Catalunya nu putem lăsa pe dinafară imaginea cea mai reprezentativă adică celebrul arhitect al modernismului, Antoni Gaudí.

De-a lungul anilor, în timp ce acumula experiență, Antoni Gaudí și-a dezvoltat propriul stil de arhitectură unic în întreaga lume, realizand lucrări frumos decorate în multe detalii si cu funcționalități distincte. De reținut este că 7 dintre lucrările sale moștenite sunt considerate Patrimoniu al Umanității de către UNESCO. Noi va povestim cum sa faceti in asa fel incat intr-o zi plina sa vizitate 3 din cele 7 lucrari ale celebrului arhitect.

*Asadar, poate va intrebati ce poti vizita las pas intr-o zi in Barcelona? *

1. Sagrada Familia

sagrada famiglia

Este, fără îndoială, capodopera lui Gaudí și exponentul principal al arhitecturii moderniste catalane. Aici te vei convinge ca Sagrada Familia este cel mai vizitat monument din Spania. Antoni Gaudí s-a dedicat acestui proiect în exclusivitate în ultimii 15 ani ai vieții sale și trebuie să menționăm că Sagrada Familia din Barcelona este încă în construcție. Pasionatii de arhitectura pot gasi o multime de informatii referitoare tot ceea ce tine de evolutia constructiei care ar trebui sa fie finalizata in 2026. Cu siguranta vom reveni si noi acolo pentru a vedea cum arata fara schelele si macaralele din preajma. Daca vrei sa intri in interior este musai sa cumperi bilete din timp, online https://sagradafamilia.org/en/tickets pentru ca noi cand ajunsesem acolo nu am mai putut intra pe motiv ca este fully booked si nu se mai vand bilete. Da...este unul dintre lucrurile care ne va face cu siguranta sa revenim. Restul detaliilor le veti vedea inconjurand biserica, care va va lua cel putin 10 minute.

2. Casa Milà – La Pedrera

casa milo-la pedrera

Casa Milà este una dintre cele mai importante clădiri ridicate sub amprenta lui Gaudí in Barcelona si este de asemenea, una dintre vizitele obligatorii. Este inclusa in patrimoniul UNESCO fiind ultima reședință privată proiectată de Gaudi. A fost construită între 1906 și 1912 este cunoscută și sub numele de La Pedrera, datorită aspectului ondulant pietros. La vremea respectivă clădirea a fost foarte criticată pentru că nu respecta nicio regulă de stil convențional. Fațada are un balcon răsucit din fier forjat proiectat de Josep Maria Jujol. Există câteva inovații, cum ar fi un etaj liber, un garaj subteran și o terasă pe acoperiș. Terasa de pe acoperiș este tocmai unul dintre punctele culminante ale casei, numită și „grădina războinicilor”. Cele 28 de hornuri impunătoare par să protejeze luminatoarele și sunt decorate într-un mozaic de marmură, plăci valenciene sparte și sticlă spartă din sticlele de șampanie. Se poate vizita și in interior. La Pedrera este o piesă de artă excepțională pe care o puteți rata, chiar dacă nu sunteți un mare fan al acestui tip de arhitectură. Prețul unui bilet de intrare este de 22EUR. Noi nu am intrat ci doar am admirat-o pe dinafară în timp ce savuram o cafea buna de la Starbucks.

3. Casa Batlló

casa batlo

O altă capodoperă de-a lui Gaudí, Casa Batlló este situată în centrul Barcelonei. Denumită local Casa dels Ossos (House of Bones) din cauza aspectului exterior, artistul a dorit să evite liniile drepte. Fațada este decorată cu un mozaic din plăci ceramice rupte (trencadís) cu cele mai variate culori. Acoperișul este arcuit și se crede mai ales că trăsăturile rotunjite reprezintă lancea Sfântului Gheorghe (patronul Cataluniei). Casa Batlló a fost adusă inițial construită în 1900 de Josep Batlló. Câțiva ani mai târziu, și-a dorit o lucrare unică și o casă diferită de celelalte, așa că l-a ales pe Gaudí să-i reproiecteze toată casa. Clădirea a fost finalizată renovată în 1906. După ce proprietarul inițial a murit, casa a suferit renovări continue. În cele din urmă, în 1995, actualul proprietar a decis să deschidă casa publicului și să arate lumii acest frumos sit arhitectural. În 2002, Anul Internațional al Gaudí, au început vizitele culturale. Casa Batlló este un alt patrimoniu mondial al UNESCO și una dintre clădirile obligatorii de vazut din Barcelona. Este o lucrare rafinată și sub influenta modernismului. Bilet intrare: 25 EUR După atâta drum parcurs probabil ca vi se va face foame si din acest motiv cel mai bun loc in care-ti poti continua exploararea orasului este....

3. La Boqueria – Piața din Barcelona

TAG

La Boqueria nu este pur și simplu o piață, ci este un monument al gastronomiei, o explozie de culori, arome și sunete. A fost inaugurată în 1840, dar originile sale datează din secolul al XIII-lea. La cele aproape 300 de tarabe distribuite pe o suprafață de aproximativ 2.583 mp puteți cumpăra produse din întreaga lume.

piata boqueria barcelona

piata boqueria barcelona2

O vizită la cea mai veche piață a orașului este o necesitate absolută. Puteti incerca jamon, mancare traditionala, fructe exotice aduse din tari tropicale si bea una din bauturile traditionale adica tinto de verano, un pahar de cava sau clasica cerveza.

piata boqueria barcelona3

4. Parcul Ciutadella – o pauză binemeritată

parc ciutadella

Parcul Ciutadella este cel mai mare și mai important parc din Barcelona. Situat în districtul La Ribera, este un refugiu verde în centrul orașului Barcelona. Parcul Ciutadella a fost construit în fostele terenuri militare ale cetății din secolul al XVIII-lea din Barcelona. Din fericire, această structură teribilă a fost demolată în 1868, cu aclamarea deplină a populației, care a văzut-o ca un simbol represiv al guvernului central. Odată cu sărbătorirea expoziției universale din 1888 , a fost transformată într-un parc spectaculos de 17 hectare. Simbolul său principal, fântâna Cascada, a fost proiectat să semene cu Fontana di Trevi din Roma. Este prezentă zeița Venus stând pe o scoică deschisă. Aici, pentru început, principala atracție este Grădina Zoologică din Barcelona, situată în întregime în incinta parcului. Lacul este un alt loc popular. Un loc liniștit, perfect pentru a vă plimba și a face un picnic. De asemenea, este posibil să închiriați bărci dacă doriți să dați o tură. Puteți vizita Muzeul de Zoologie și Geologie, ambele parte a Muzeului de Științe Naturale. Aici puteți găsi un schelet complet de balenă și expoziții permanente de paleontologie și regatul animalelor. În general, principalele activități din parc sunt practicarea sportului, a stilului de viață sănătos și a activităților de agrement.

5. Plaja Barceloneta

plaja

Este situată la aproximativ 15 minute de Las Ramblas si este o plajă populară și poate fi destul de aglomerată în timpul vacanței. Plaja de 1100 de metri oferă o multitudine de activități sportive și de agrement. Există o mulțime de servicii pentru toată familia, inclusiv dușuri, toalete publice, zona de jocuri pentru copii, închiriere de bărci, umbrele de soare, înghețată și chioșcuri răcoritoare și multe altele. Ca si optiune secundara puteti incerca Icaria Beach. De aici, daca v-a mai ramas timp puteti sa va intoarceti pe jos spre Arcul de Triumf si gasi un loc de cinat. Solutia de buget o reprezinta 100 Montaditos in apropierea Arcului de Triumf.

La Montaditos sunt 2 zile pe saptamana(miercuri si duminica) cand aproape toate preparatele sunt 1 EUR. Acesta este pont si bine de tinut minte!

100montaditos

Pe langa acesta zi trebuie sa va faceti planul pentru urmatoarea zi pentru a vizita un alt patrimoniu UNESCO, Parcul Guell.

parc guell barcelona

De la Sagrada Familia pana la plaja sunt aproximativ 7km. Tot traseul pe care vi l-am detaliat in aceasta postare il gasiti si intr-o captura de ecran in care am incercat sa va facilitez organizarea unei zi in acest minunat oras.

traseu 1 zi in barcelona

Tu ai vizita Barcelona?#####

*Daca ai fost deja cum ti s-a parut? * Noua ne-a placut maxim, iar cele 3 zile cat am stat au trecut instant.

Asteptam parerea ta in sectiunea de comentarii, pe Facebook sau pe Instagram!


Vezi si...