Top 10 locuri de cazare unice în România

Imaginați-vă conace renovate care vă întâmpină cu eleganță sau pensiuni și hoteluri unice care au primit celebrități și au fost martorele unor evenimente care au schimbat vieți. Orice hotel sau altă unitate de cazare care se remarcă prin istoria sa lungă și interesantă, arhitectura frumoasă, decorațiuni unice/tradiționale, design modern, camere cu vedere spectaculoasă, caracter și valoare deosebită se va adăuga selecției noastre de destinații de vacanță unice din România.

12 min
Poza titlu articol aerdevacanta

Medieval Apartments Frauendorf

316 Principala, 557025 Axente Sever, România

Aici veți putea avea parte de o experiență unică, în interiorul unui castel medieval! O locație minunată, superb sentimentul de a locui într-o cetate, motiv pentru care ar trebui să stați aici cel puțin o noapte. Medieval Apartments Frauendorf face parte dintre cele mai deosebite locuri de cazare din România, care vă oferă o atmosferă antică. Aici aveți la dispoziția dumneavoastră o terasă, iar unitățile de cazare vă oferă Wifi gratuit, TV, o bucătărie dotată cu tot ce este necesar pentru confort. Oaspeții de la Medieval Apartments Frauendorf se pot bucura de ciclism în apropiere sau pot profita de grădină.

Apartament in stil medieval: MEDIEVAL APARTMENTS FRAUENDORF

Castel:MEDIEVAL APARTMENTS FRAUENDORF

Pentru mai multe detalii apasă aici

Hadar Chalet - fosta cabana a lui Nicolae Ceaușescu

Dn10 Gura Siriului, Buzău, România

Cabana Hadar este fosta cabană de vânătoare de lux a liderului comunist Nicolae Ceaușescu. Se află pe o proprietate privată de 60 ha de pădure și este complet privată, fiind în același timp situată într-un loc perfect pentru a explora Transilvania și Ținutul Szekely. Fie că sunteți un cuplu romantic sau o familie extinsă, vă veți simți ca acasă aici și veți dori să vă întoarceți cât mai curând. Personalul este foarte politicos, atent și foarte descurcăreț, mâncarea este surprinzător de bună și generoasă pentru toate gusturile, împrejurimile sunt relaxante, liniștite și frumoase și cu siguranță nu vor lăs nimic de dorit.

Pădure. Cabană de vânătoare: Hadar Chalet

Pădure: Hadar Chalet

Pentru mai multe detalii apasă aici

Hygge Hut

Strada Parcului Nr. 17, 727590 Vama, România O cazare inedită din România care vă va copleși cu o atmosferă magică și uimitoare. Locul perfect pentru a vă bucura de natură, relaxare și viață simplă; sunt situați într-un loc mic și liniștit. Lista lor vă va încânta cu un cadru natural, grădină mare, multe tipuri de flori de care să vă bucurați și un mediu natural de explorat.

Casă tradițională: Hygge Hut

Veți avea propria căsuță cu acces la o grădină imensă și o terasă. Este o proprietate minunată care a fost amenajată cu grijă într-un cadru asemănător naturii. Această locație de vis din România merită atenția voastră, pentru a petrece timpul la maxim. Descoperiți Bucovina cu Hygge Hut, care face parte din top cazări în România. Este o casă tradițională veche de 120 de ani, mutată, bucată cu bucată, din Volovăț în noua sa casă din Vama.

Casă tradițională: Hygge Hut

Este complet renovată și își păstrează lemnul vechi de un secol, ușile și ferestrele originale și are un farmec aparte, care cu siguranță vă va face să zâmbiți în fiecare dimineață în timp ce savurați o cafea bună la gura pădurii. Pe lângă asta ar trebui să explorați și terasa din față și să vă plimbați pe alee pentru a bea o înghițitură din izvorul de apă dulce aflat chiar la poalele dealului Miller.

Pentru mai multe detalii apasă aici

Noi am și vizitat-o și am cuprins-o într-un vlog pe Youtube.

Pensiunea Casa Vero

Str.Doabra,nr.27A,com.Vama,jud.Suceava, 727590 Vama, România

Înconjurată de o grădină, Pensiunea Casa Vero este situată în Vama, la 17 km de Mănăstirea Voroneț și la 15 km de Gura Humorului. Accesul WiFi gratuit este disponibil în întreaga proprietate. Spațiul este foarte generos, curtea este frumos amenajată, capacitatea de cazare este limitată la 7 apartamente/cameră, ceea ce înseamnă că, chiar dacă pensiunea este plină, tot te simți singur, ai intimitate și liniște. Toate camerele sunt dotate cu zonă de relaxare, TV și balcon. Această pensiune include un restaurant care serveşte mâncăruri tradiționale românești și cu produse locale de casă.

Pensiune: Pensiunea Casa Vero

Pentru mai multe detalii apasă aici

Fisherman's Cottage

Nr. 981 A, 727095 Cacica, România

Fisherman's Cottage este situată într-un loc retras, liniștit, perfect pentru iubitorii de natură și pentru persoanele care doresc să se îndepărteze de viața de zi cu zi. Această locație face parte din top locuri de vacanță în România.

Locație de top: Fisherman's Cottage

Casa are 2 dormitoare, TV cu satelit, 2 dușuri și o terasă cu vedere la lac. Puteți face un grătar, un foc de tabără, să vă relaxați în hamac, să pescuiți în lacul din fața casei sau pur și simplu să vă bucurați de liniște. Câinii vor fi mai mult decât fericiți să se joace cu dumneavoastră, pe tot parcursul zilei.

Locație de top: Fisherman's Cottage

Pentru mai multe detalii apasă aici

Wegloo w550,cscale/ Strada Sorica, 100150 Azuga, România

Oare ce poate fi mai frumos decât să stai în inima naturii? Wegloo oferă această oportunitate, aici este locul unde cu adevărat vă puteți refugia pentru o atmosferă liniștită. Indiferent de perioada de rezervare, există o varietate de lucruri pe care le puteți face în timpul cazării la Wegloo!

Stai în inima naturii: Wegloo

De la drumeții, parapantă, echitație sau ciclism montan în timpul verii, până la schi sau snowboarding în timpul iernii, există multe opțiuni în care vă puteți petrece timpul. Situat în Azuga, pe Valea Prahovei, Wegloo este experiența perfectă pentru cupluri, pentru familii cu copii, pentru persoanele singure care vor să se concentreze pe auto-reflecție și să se reconecteze cu natura și, de ce nu, pentru călătorii de afaceri ieșite din tipare.

Locație de top: Wegloo

Pentru mai multe detalii apasă aici

Pensiunea Roxana

str. Runcu nr. 01 Maramureș, Valea Viseului, 437047 Valea Vişeului, România

Pensiunea Roxana face parte din top pensiuni din România, situată într-o locație pitorească undeva în curbura Carpaților, reprezintă varianta excelentă pentru un sejur de neuitat. Interiorul pensiunii cu cele opt camere tematice, este conceput într-o armonie perfectă de culori și dotări, pentru a oferi un sejur cât mai relaxant și plăcut. Camerele sunt dotate cu grup sanitar propriu, televizor, internet, baie cu cadă, uscător de păr, apă caldă permanent și jacuzzi. Această pensiune de vis construită pe un teren de 12000 mp pe trei nivele, mobilată modern și cu stil, vă oferă o oază de intimitate și posibilități multiple de relaxare. Pentru a petrece timpul într-un mod cât mai plăcut, ei vor pune la dispoziție: teren de sport, biliard, ping-pong, închirieri ATV-uri.

Un sejur de neuitat: Pensiunea Roxana

Pentru mai multe detalii apasă aici

Pensiunea Varpatak

Gheorgheni, str. Cetății ( la aprox. 27 km de Lacu Roșu )

Una dintre cele mai frumoase cazări din România o puteți efectua la Pensiunea Varpatak. Vila Varpatak (Pârâul Cetății) se află la 5 Km de centrul orașului Gheorgheni, într-un peisaj de munte liniștit, adecvat pentru odihna. Pensiunea poate fi solicitată pe tot parcursul anului. Oaspeții sunt așteptați cu o sufragerie familială și o bucătărie complet dotată. Cele 8 camere sunt mobiliate rustic (pentru 18-22 persoane) fiecare dispunând de baie proprie.

loc linistit: Pensiunea Varpatak

Curtea este străbătută de un pârâu de munte unde aveți posibilitatea de a organiza partide de pescuit la păstrăv. Aceasta pensiune este ideală pentru cei ce vor să evacueze într-un loc liniștit, pentru a avea parte de o odihnă plăcută, ori pentru cei care pur și simplu iubesc natura și își doresc o cazare cât mai adecvată în acest sens.

Pentru mai multe detalii apasă aici

Cabana Șapte

DJ102C 45.6692747557011,24.8818874359131, 507116 Breaza, România

Cabană foarte caldă și confortabilă cu 5 dormitoare pe un râu de munte în mijlocul naturii sălbatice. Cabana este situată într-o rezervație naturală la poalele munților Făgăraș, fiind la 1,5 ore atât de Aeroportul Internațional Sibiu cât și de orașul Brașov și la 30 de minute de orașul Făgăraș. Acest loc este perfect pentru cei care iubesc natura și locurile sălbatice. Cabana a fost complet remodelată în 2017 și este dotată cu tot ce aveți nevoie pentru un sejur scurt. Așadar, bine ați venit la "Cabana Șapte"! Cabana are o zonă deschisă de living, sufragerie și bucătărie. 3 dintre dormitoare sunt situate la etajul 1 și 2 dormitoare la parter. Există 2 băi cu duș situate la parter.

 Pe un râu de munte: Cabana Șapte

 Pe un râu de munte: Cabana Șapte

Pentru mai multe detalii apasă aici

Pensiunea din Livadă

Satul Robesti nr. 107 PT , 127457 Robeşti, România

Toată lumea are nevoie de un loc în care să-și odihnească capul obosit. Pentru călătorii care vizitează Bran, Pensiunea din Livada este o alegere excelentă pentru odihnă și întinerire. Cunoscută pentru mediul său prietenos pentru familii și pentru proximitatea față de restaurante și atracții excelente, Pensiunea din Livadă vă permite să vă bucurați cu ușurință de tot ce este mai bun în Bran. Puteți profita de unele dintre facilitățile oferite de Pensiunea din Livada, inclusiv de depozitul de bagaje, mobilier de exterior și o terasă la soare. În plus, oaspeții se pot bucura de facilități de grătar în timpul vizitei lor.

Loc excelent pentru odihnă: Pensiunea din Livadă

Ca un plus de confort, oaspeții au la dispoziție o parcare gratuită.În timpul vizitei dumneavoastră, asigurați-vă că verificați un restaurant mediteranean Bran popular, cum ar fi Trattoria Al Gallo, care se află la mică distanță de Pensiunea din Livada. Pensiunea din Livada va face cu siguranță ca vizita dumneavoastră la Bran să fie una de neuitat.

Loc excelent pentru odihnă: Pensiunea din Livadă

Pentru mai multe detalii apasă aici


Vezi si...