Hadambu - Cea mai frumoasa manastire din Iasi

Ce poate fi mai placut si mai captivant cand te pornesti cu mult entuziasm si curiozitate catre ๐Œ๐š๐ง๐š๐ฌ๐ญ๐ข๐ซ๐ž๐š ๐‡๐š๐๐š๐ฆ๐›๐ฎ? Veti gasi aici un loc unic cu multa incarcatura spirituala, dar si cateva atractii turistice inedite. Nu va pot divulga in expozitie prea multe deocamdata, dar voi reveni cu detalii in descriere, asa ca urmariti firul epic cu atentie.

3 min
Poza titlu articol aerdevacanta

Acest loc deosebit se gaseste la o distanta de aproximativ 40-45 km de orasul Iasi. Ca si indicatie de deplasare urmati DN 28 la iesirea din orasul Iasi, si apoi virati la stanga pe DNVO28D, soseaua de centura a Iasului. Daca aveti mici indoieli in ce priveste calitatea drumului, va pot spune convins ca deplasarea voastra alaturi de cei dragi va fi o placere, caci veti merge constant, lin si relaxant pe un drum ca-n palma cu cateva mici serpentine in apropierea manastirii.

hadambu

Aflata pe o colina inalta, ๐Œ๐š๐ง๐š๐ฌ๐ญ๐ข๐ซ๐ž๐š ๐‡๐š๐๐š๐ฆ๐›๐ฎ beneficiaza de o parcare generoasa in partea exterioara, pe partea dreapta cum veniti dinspre Iasi. Daca inainte conditiile faceau ca parcarea sa fie una arhiplina, totusi beneficiati de un avantaj considerabil in aceasta perioada. Da, aveti unde sa lasati masina in siguranta:)

Intrand pe poarta manastirii veti putea admira in partea stanga biserica mare a Manastirii Hadambu. Constructia este impresionant de frumoasa avand o arhitectura in stil bucovinean. Aici puteti intra linistiti si va incarca spiritual la loc de rugaciune. Sa aveti in vedere ca se intra cu o vestimentatie discreta, nu ca nu ati sti asta deja, dar au mai existat surprize neplacute:) La iesirea din biserica coborati pe alee, si veti intalni imediat un imens loc de relaxare, dotat cu banci, este practic o gradina interioara decorata cu o diversitate de trandafiri multicolori si o superba fantana arteziana, care aduce parca un iz victorian.

Paralel cu gradina interioara este si magazinul de obiecte bisericesti (pangar) de unde puteti achiziona o varietate de suveniruri si alte obiecte de cult. Langa magazinul de suveniruri veti gasi o alee cu arcada care duce spre bisericuta mica, asa-numitul schit, care adaposteste o minunata icoana facatoare de Minuni a Maicii Domnului. Aici in lateralul schitului se gaseste si un mic paraclis. Inspre arcada de la iesire, pe partea stanga, veti gasi muzeul Manastirii Hadambu, unde veti lua cu placere parte la o mica lectie de istorie despre constructia edificiului monahal. Din pacate pe aceasta perioada mai dificila muzeul nu are program deschis pentru turisti. Sper si eu alaturi de voi sa se deschida curand, caci merita din plin un strop de cunoastere.

Langa fantana arteziana cu al ei susur relaxant va puteti racori cu apa de fantana proaspata. Langa fantana arteziana se gaseste o fantana functionala construita tot in stil bucovinean. Continuandu-va drumul la vale prin gradina interioara veti patrunde pe un ponton ingust, ce traverseaza un mic lac interior pe care se sade un foisor micut unde puteti face cateva poze alaturi de cei dragi. De asemenea, aici puteti imortaliza si cateva poze interesante cu lebedele albe ce plutesc tantos pe lac nederanjate de prezenta voastra.

La capatul pontonului, va asteapta triumfator mini- Gradina Zoologica a Manastirii Hadambu, principala atractie turistica unica mult-asteptata. Aici puteti admira specii de porumbei si rate, cateva specii de cornute (capre, tapi), specii de iepuri salbatici, dar si cateva caprioare si ponei.

De asemenea, mai puteti vedea si o specie de pasari exotice a mini-Gradinii, cativa struti razleti. Lamele sunt acum atractia principala a mini-Gradinii. Intr-adevar, curiozitatea si entuziasmul vostru a crescut vertiginos acum, si cred ca va vai fi greu sa va abtineti, dar in mod cert este interzisa hranirea animalelor.

hadambu

Sper ca v-am facut curiosi si va doresc o expeditie cat mai placuta alaturi de cei dragi!

Continut realizat in colaborare cu Balinisteanu Gabi


Vezi si...