Idei de excursii aproape de București - Unde mergem în weekend la munte?

Capitala României este un oraș viu și interesant, cu o cultură vibrantă, în ultimii ani, urmând un vector de dezvoltare în domeniul turistic. Pentru a profita la maximum de timpul dumneavoastră, sunt foarte multe locuri de vizitat lângă București. Dacă ați explorat deja orașul, ați vizitat toate muzeele și mai aveți câteva zile la dispoziție, se va pune inevitabil întrebarea: unde să plecați în afara orașului? Ca să petreceți un weekend excepţional, v-am pregătit, mai jos, locuri faine, aproape de Capitală, unde să vă relaxați din plin.

9 min
Poza titlu articol aerdevacanta

Cetățuia

Comuna Măgura, Buzău, la 110 la kilometri de București. Pensiunea Cetăţuia este situată pe dealul cu același nume, la 632 m altitudine, într-un decor de poveste, care te va uimi din prima clipă. Amplasament superb în pădure, un loc extraordinar de frumos. Pensiunea frumoasă per total, loc de parcare suficient. Sunt 10 camere mobilate modern, cu terasă foarte confortabilă, unde poți să stai și să-ți aduni gândurile. Micul dejun mega gustos și bogat. Servirea bună. De asemenea, puteți găsi o sală de ședințe cu proiector și flipchart, care pot fi folosite gratuit de către oaspeți. Parcarea privată este gratuită. cetatuia 1

O gasiti la acest link

Castelul Bran

Castelul Bran este o capodoperă gotică impresionantă care se ivește de pe dealurile inimii Transilvănene. Designul și arhitectura sa unică sunt, fără îndoială, strâns legate de miturile despre Dracula.

bran

Turnurile impunătoare și atmosfera intimidantă au fost sursa de inspirație pentru castelul lui Dracula din roman. Aceasta nu este altceva decât o legendă, deoarece nu există dovezi pentru aceasta, dar asta nu i-a oprit pe localnici să atragă mai mulți turiști. Cu toate acestea, Castelul Bran este o excursie excelentă de o zi de la București, deoarece este înconjurat de dealuri verzi și are o locație uimitoare. Faceți un tur al castelului pentru a afla mai multe despre miturile și legendele ce-l înconjoară și, poate, o să descoperiți o aparență de adevăr în mijlocul misterului.

bran 2

Casa tradițională Schiulești

Casa este situată la 33 km de Sinaia și la 49 km de Brașov în localitatea Schiulești.

Dacă doriți cu adevărat să petreceți un weekend în locuri frumoase și de relaxare lângă București, casa tradițională Schiulești îți poate oferi această oportunitate. Casa de vacanță include 3 dormitoare separate, living şi 1 baie. Loc ideal pentru odihnă nu departe de București. Oaspeții pot să se relaxeze în grădină sa pe prispă. Proprietatea are o suprafața de aproximativ 2000 de metri și cuprinde: o curte, zona de barbeque, două zone de servit masa, bucătarie interioara și exterioară ( în curte), grădina și livada.

casa schiulesti

Se pot face excursii pe munte, la Mănăstirea Crasna, Slănic Prahova, Cheia, Brașov. La 5 km se află stațiunea Slănic Prahova, unde puteți vizita salina din Slănic, cea mai mare salină din Europa, vă puteți răcori la Baia Baciului sau în Râul Crasna.

casa traditionala schiulesti casa traditionala schiulesti interior O gasiti aici

Parcul Național Piatra Craiului

Frumoșii munți Piatra Craiului fac parte din locurile excepționale de vizitat langa București iarna. Teritoriul este protejat, deoarece este un parc național, și există multe trasee de drumeție absolut minunate, de dificultate variabilă, care trec prin podișuri și de-a lungul crestelor. Este locul perfect pentru a merge în weekend la munte.

piatra craiului

Zona găzduiește unii dintre cei mai rari urși bruni din Europa, iar în orașul Zărnești puteți vizita chiar și Sanctuarul Urșilor Libertății, o instituție care lucrează fără oprire deja de două decenii pentru a ajuta la protejarea urșilor și la reabilitarea animalelor afectate. Puteți vizita sanctuarul pentru a afla mai multe despre urși și despre ceea ce se face pentru a-i salva.

piatra craiului 2

Therme

Situat în localitatea Balotești la 21,5 km față de București. Dacă sunteți în căutarea unei piscine lângă București, atunci Therme este cea mai bună alegere. Aici temperatura apei este de 33 grade Celsius iar cea a aerului de 30 grade Celsius. Therme, cea mai apropiată zonă de agrement din București, este deschisă 12 luni pe an și este cel mai mare centru de wellness, relaxare și divertisment din Europa. Therme este împărțit în 3 zone și dispune de cea mai mare grădina botanică din România, cu peste 800.000 de plante din care peste 500 de palmieri și alte specii.

therme bucuresti

Zona The Palm dispune de 3 piscine cu aromaterapie, piscina principala este inconjurată de palmieri, șezlonguri și paturi cu hidromasaj care asigura 10-15 minute de relaxare totală. În zona Elysium puteți găsi 6 saune, fiecare cu tematică proprie, o piscină cu seleniu și zinc dotată cu pool bar, 9 gradene cu șezlonguri și restaurantul Elysium cu o diversitate a meniului uimitoare. Zona Galaxy este o zonă specială pentru distracție, dotată cu tobogane spectaculoase de zeci de metri, piscină acoperită cu valuri, piscină exterioară, restaurant cu o capacitate de 190 de locuri, spații de relaxare printre plante exotice și snack bar.

Satul Banului

Loc minunat pentru a vă bucura de ceva timp în sânul naturii, a vă relaxa sau a face o drumeție. Această locație merită de explorat și de realizat multe idei de weekend în doi. Cazarea este minunată, camerele sunt amenajate cu o atenție deosebită la detalii și toate antichitățile folosite îi conferă o atmosferă autentică frumoasă.

satul banatului satul banatului 2

Mâncarea excepțională, majoritatea alimentelor fiind produse locale. Zona este foarte liniștită, proprietatea are un gazon ireproșabil. Camerele sunt spațioase și luminoase, decorate cu gust. În această locație de excepție veți avea parte de un weekend minunat lângă București.

Dealul Domnitorilor

Valea Sasului, Mănăstirea Dealu, la 79 kilometri de București. Locul are ceva din basmele copilăriei, o stațiune aproape de București cu o atmosferă plăcută. Aici aerul răspândește o prospețime voioasă și toată centura de verdeață, care păstrează aceasta lume în ea însăși te poartă în atmosfera de relaxare. Dealul Domnitorilor răpește, pe vecie, amintirile celor care-l vizitează, le frământă în mâini ca pe un bulgăre de lut și apoi le așează pe altarele timpului.

Aici dumneavoastră dispuneți de o bucătărie, zonă de luat masa, TV și cablu TV, informații turistice, acces la internet și parcare. Plus, dacă sunteți pasionați de echitație, vă puteți bucura de o plimbare călare contra cost. dealul domnitorilor 2

dealul domnitorilor manastirea dealu

Casa din Plai

Provița de Sus, Prahova, 118 kilometri de București. Una dintre cele mai superbe locuri de vizitat pe lângă București. Casa din plai are un lounge comun și WiFi gratuit. Sunt 4 camere duble, fiecare diferită în felul său, dar asemănătoare ca și confort și curățenie. Casa din Plai vă va uimi prin decorul său.

casa din plai

E o casă perfectă pentru cupluri. Un loc minunat, situat într-o zonă verde și liniștită în natură. Casa este deosebit amenajată, îmbină într-un mod plăcut tradiționalul cu modernul și oferă toate facilitățile, pentru o vacanță relaxantă. Bucătăria utilată cu tot ce este nevoie, micul dejun pregătit de bucătar este nemaipomenit.

O gasiti aici

Castelul de lut Valea Zânelor

Locație Porumbacu de Sus, la 35 km de județul Sibiu. De la exterior, castelul arată ca și cum ar fi modelat cu mâna goală. Zidurile sunt făcute dintr-un amestec de lut, nisip şi fân şi sunt tencuite cu un material special care lasă peretele să respire. Castelul este vizitat zilnic de sute de turiști români, dar și străini dornici să vadă acest castel desprins din povești.

castelul de lut valea zanelor

Valea Verde Resort

Locație- situat la 30 de km de Sighișoara și aprox 45 km de Târgu Mureș. Locul este superb, foarte liniștit, este oarecum izolat și chiar simțiți că sunteți la țară. Valea Verde Resort are loc de joacă pentru copii. Zona din jur este renumită pentru drumeţii şi ciclism. Proprietatea oferă serviciu de închirieri auto şi de biciclete.

valea verde resort

Micul dejun este variat și gustos. Există nenumărate activități, pe care le puteți face. Plimbări cu trăsura, cina în sălbăticie, baie în iaz, yoga, plimbări cu bicicleta, recreere în curte, cititul pe unul din hamace.

Aceasta locatie o gasiti aici

Ai vizitat unul dintre aceste locuri minunate?


Vezi si...