Am descoperit lacul Colibita

Dragilor, Vă scriu aici pentru că vreau să vă povestesc despre cum am ajuns la Colibița în perioada noiembrie-decembrie 2020. Pentru că noi muncim full-time încercăm ca în fiecare expediție să ne folosim cât de mult putem de zilele libere de la stat și să ne legăm de ele pentru a descoperi noi locuri și experiențe pe care să le împărtășim cu voi. De data aceasta nu ne-am planificat nimic, ci doar ne-am gândit la ce traseu să facem și ne-am gândit la un mic traseu din Iași – Gura Humorului – Voroneț – Colibița.

5 min
Poza titlu articol aerdevacanta

Am plecat seara din Iași și am dormit o noapte în Gura Humorului. De dimineața ne-am pornit spre mănăstirea Voroneț pentru că nu o mai vizitasem de foarte mult timp, iar apoi ne-am îndreptat spre satul ‘’muzeu‘’ Ciocănești unde am văzut căsuțe frumos decorate și unicate. După ce ne-am terminat traseul am început să sunăm la pensiuni din Colibița și după mai multe eșecuri am găsit o cameră liberă la Casa Dani. Am ajuns la cazare târziu încât doar ne-am luat camera și ne-am pus la somn.

TAG

După ce ne-am băut cafeluța jos la gazdele noastre ne-am plimbat pe malul lacului Colibița și ne-am minunat de tabloul viu din fața noastră. Lacul Colibița poate fi pentru mulți o sursă de inspirație, meditație sau energizare. După amiază am mers la barajul lacului de unde am lansat și drona pentru câteva cadre drăguțe. Aveam în plan și o mini drumeție la Tinovul Mare - Poiana Stampei, dar întrucât iarna ziua este mai mică ne-am oprit la Popasul Tihuța cota 1201 de unde ne-am bucurat de peisaj, zăpadă și de apus.

TAG

** Ce poti sa faci in Colibita? Drumetie spre nea Vasi & plimbare pe lac ** Următoarea zi din concediul nostru spontan urma să devină mult mai interesantă pentru că am avut parte de cea mai frumoasă experiență din COLIBIȚA pe care o voi detalia în continuare. De dimineață am pus mâna pe telefon și la recomandarea lui Dani am sunat la un domn despre care nu știam decât că are un velier și care ne-a fost prezentat drept ghid, expert și cunoscător al întregii zone din Colibița. Hmmm....sună interesant am spus în gândul meu. După ce m-am prezentat către domnul Vasile i-am spus cine suntem și i-am prezentat proiectul nostru Aer De Vacanța și am hotărât să ne vedem numaidecât chiar în aceiași zi. Era 1 Decembrie. Ne doream să sărbătorim cum se cuvine ziua României și noi credem că ce a urmat a fost de vis. TAG

După ce ne-am întâlnit cu dumnealui am stabilit ora la care să ne vedem la casa bunicilor dumnealui, loc de interes, unde să stăm la o mică vorbă și să vedem ce putem face în acea zi. Ne-a dat indicațiile necesare pentru a ajunge la punctul de întâlnire, iar noi am mers să schimbăm unitatea de cazare pentru următoarele zile Zis și făcut. Ne-am cazat, am lăsat bagajele și ne-am pornit în drumeție spre căsuța tradițională unde eram nerăbdători să ajungem. De la asfalt până la căsuța bătrânească e o distanță de aproximativ 1 kilometru și jumătate. O drumeție foarte bună am spus noi. După ce ne-a dat indicațiile despre unde îl vom găsi în vârf de munte ne-a avertizat că dacă ne rătăcim putem să strigăm după el, căci cu siguranță ne va auzi și ne va întâmpina. Noi am luat-o ca pe o joacă și am urcat, am urcat chiar trecând peste căsuța lui. A fost foarte amuzat pe drum când și Andra tot striga: Domnu’ Vasiiiiii!?!?!?! – mini paranteză aici (dacă urmăriți vlogul puteți vedea mai exact cum a fost).

A fost foarte amuzant pentru că am crezut vreme de câteva secunde că ne-am rătăcit. Asta nu ne-a speriat ci ne-a făcut să ne folosim de capacitățile de orientare personale și de o mică strategie. Ne-am ghidat totuși după coșul de fum și după ce am discutat și la telefon am ajuns fix unde trebuia. Înainte de ajunge la dumnealui totuși i-am vizitat vecinii și ne-a trimis la cireșul din deal de unde se poate observa cea mai frumoasă panoramă asupra lacului Colibița. Si așa a și fost. Un loc de poveste unde timpul stă în loc și scapi de griji. Într-un final am ajuns la căsuța bătrânească – un muzeu viu – în care familia dumnealui ne aștepta cu zâmbetul pe buze, dar și cu bucate și băuturi tradiționale. Aici ne-am cunoscut, am schimbat păreri, am cântat la chitară și ne-am împrietenit.

TAG

De aici am coborât împreună spre lac unde ne aștepta următoarea experiență. Ne-am dat cu velierul pe Colibița de 1 Decembrie, am aflat misterele lacului Colibița, fel de fel de legende, am cântat la chitară și ne-am bucurat nespus de mult de întregul moment. Întreaga experiență de acolo e greu de exprimat prin cuvinte pentru că în primul rând este ceva subiectiv și poate nu pentru fiecare va fi aceiași. Noi vă recomandăm tuturor să-l cunoașteți pe domnul Vasile pentru că vă veți face o amintire frumoasă în Colibița. Pe lângă aceste activități făcute împreună cu dumnealui știm că organizează și drumeții, focuri de tabără și este așa de priceput încât o să vă facă să vă îndrăgiți de Colibița și să reveniți cu mare drag aici. Noi îi mulțumim tare mult pentru toată experiența oferită și i-am promis că ne vom revedea cu mare drag.

TAG

Pe domnul Vasi il gasiti aici

Următoarea zi a fost zi de muncă de acasă (remote) și am făcut-o dintr-un loc drăguț rustic – Pensiunea Gabriela. Loc de venit cu toată familia, gașca de prieteni sau chiar și în team building după ce dispare pandemia. Link aici

𝐕𝐨𝐢 𝐚𝐭𝐢 𝐯𝐢𝐳𝐢𝐭𝐚𝐭 𝐂𝐨𝐥𝐢𝐛𝐢𝐭𝐚?

𝐕𝐫𝐞𝐦 𝐬𝐚 𝐬𝐭𝐢𝐦 𝐜𝐞 𝐞𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐭𝐚 𝐚𝐭𝐢 𝐚𝐯𝐮𝐭 𝐚𝐜𝐨𝐥𝐨!


Vezi si...