Sfaturi pentru vizita la Colosseum

Un pic de istorie...

Colosseum-ul reprezinta unul dintre cele mai iconice monumente ale lumii antice. Constructia a demarat in anul 70 si a durat circa 10ani. Avand 48m înălțime și 545m în circumferință, acesta a fost de departe cel mai mare dintre toate amfiteatrele romane.

4 min
Poza titlu articol aerdevacanta

Tehnicile de construcție folosite aici au permis amfiteatrului să fie utilizat pentru o gamă largă de evenimente. În afară de obișnuitele lupte cu gladiatori, vânătoare de animale și execuții, alte spectacole și drame publice, cum ar fi refacerea unor bătălii celebre, lupte maritime și drame bazate pe mitologia clasică au fost prezentate aici. Se estimează că puteau fi găzduiți între 50.000 și 80.000 de spectatori.

coloseum

Tips & Tricks pentru a economisi timp

  1. Un truc pentru a evita 'skip the line' la Colosseum poate fi daca vizitați initial Forumul Roman unde de obicei la casa de bilete este mai puțin aglomerat. Biletul este valabil atât pentru Colosseum, cât și pentru Forum. Drept urmare, după ce terminați prima vizită, veți intra la Colosseum direct fără a fi nevoie să stați la coadă pentru bilet.
  2. Dacă doriți să vizitați doar Colosseumul înainte de Forum, încercați să fiți acolo cu cel puțin o jumătate de oră înainte de ora de deschidere.
  3. Dacă bugetul va permite puteti lua online din mai multe surse bilete mai scumpe pentru a evita cozile de la casa de bilete.
  4. Daca din intamplare sejurul vostru din Roma este in una din zilele mentionate in continuare veti avea intrare gratuita. Prima zi liberă este pe 9 mai. Urmează alte șapte zile cu intrari gratuite: pe 5 iunie, 29 iunie, 23 septembrie, 4 octombrie, 4 noiembrie, 22 noiembrie și 18 decembrie. Datele se mai pot schimba. Puteti sa va informati pe site-ul oficial. https://parcocolosseo.it/en/
  5. Persoanele sub 18 ani, si alte categorii de persoane au intrarea gratuita. Studentii au reducere 2EUR. Pretul unui bilet obisnuit este in jur de 15 EUR, iar un bilet de tipul skip the line in jur de 35-40 EUR. Pe siteul oficial gasiti toate noutatile. https://parcocolosseo.it/en/visit/opening-times-and-tickets/

coloseo

Situl arheologic al Colosseumului este foarte mare și include mai multe zone. Zona generală este deschisă oricarei persoane care detine un bilet obișnuit, în timp ce arena și zona subterana sunt accesibile doar cu un ghid certificat. Da stiu, nasol. Când intri, vei avea acces în zona audienței, unde spectatorii obișnuiau să petreacă ore întregi, pentru anumite ocazii chiar zile, așteptând și urmărind evenimentele preferate. Aici poti face poze si cu siguranta vei simti emotie cand te gandesti la cat de multe scopuri a servit aceasta locatie

coloseumroma

colosseum

Cum să ajungi la Colosseum?

Cu metroul este cel mai simplu mod de a ajunge la Coloseum. Stația 'Colosseo' de-a lungul liniei B este strânsă în fața intrării, așa că aceasta este cea mai bună cale de a ajunge la Colosseum de la Termini sau Ostiense / Piramide. Cu autobuzul. Unele dintre autobuzele care sosesc direct la Colosseum sunt n. 51, 75, 85, 87, 118 până la Piazza del Colosseo; tramvaiul 3 și 8 în Via Celio Vibenna în spatele Colosseumului. În mod alternativ, puteți coborî în Piazza Venezia și ajunge la Colosseum printr-o plimbare plăcută pe Via dei Fori Imperiali. Pe jos. Dacă stai într-un hotet/apartament în centrul orașului, să mergi pe jos la Colosseum este cea mai bună modalitate, așa că nu va trebui să aștepți autobuzul și poți vedea alte clădiri și atracții pe drum. Noi am stat in zona garii Termini si cred ca pe jos am facut circa 15-20 minute.

colloseum

Ce să purtați atunci când vizitați Colosseumul ? + ce să aduci și ce sa NU aduci cu tine?

  • Încălțăminte și imbracaminte confortabilă. (nu si daca vrei o sesiune foto).
  • Protecție solară dacă mergeți vara.
  • Apă pentru hidratare.
  • NU luati cu voi un rucsac sau o valiză mare. Acestea nu sunt permise și nu există un loc de depozitare.
  • NU aduceți cuțite sau obiecte ascuțite. Acestea nu sunt permise și vor fi confiscate. Dacă nu doriți să le pierdeți, nu le aduceți cu voi. După toata nebunia cu pandemia actuala turismul va inflori. Abia asteptam sa iesim undeva. Noi ne dorim sa va oferim cat mai multe informatii practice despre o posibila iesire din cotidian.

Daca aveti intrebari, curiozitati nu ezitati sa ne contactactati in sectiunea de comentarii pe Facebook sau Instagram.

Tu cand ai de gand sa faci un city break in Roma?


Vezi si...