City break on a budget în Venetia

Ciao! Dacă citești asta, există șanse mari să fii un împătimit al călătoriilor și îți dorești ca acestea să aibă un cost cât mai redus, astfel te poți bucura de cât mai multe experiențe. Cum a fost Venetia pentru noi?

3 min
Poza titlu articol aerdevacanta

City break on a budget în Veneția

Călătoria noastră a început în Sibiu, destinația fiind Veneția. Biletele au fost cumpărate într-o sesiune de reduceri ale celor de la compania Ryanair, astfel prețul pentru două bilete/două persoane a fost de 53 de euro (266 de lei). După puțin research și luând în considerare că aeroportul nu se află în Veneția (dar și din cauza prețurilor puțin mai „piperate” din oraș) am decis să ne cazăm într-un oraș aflat la aproximativ 25 de km, și anume Treviso. Pentru a ajunge din Treviso în Veneția există numeroase trenuri (chiar din 30 în 30 de minute), iar prețul unui bilet este de 3.70 euro/persoană. Noi am optat pentru o cazare aflată în centrul Treviso, la doar 10 minute de gară (locația se numește B&B Madam Treviso), unde am plătit, pentru 3 nopți 152 de euro (760 de lei) pentru tot sejurul.

Cât despre itinerarul nostru, am avut la dispoziție două zile, în care am profitat la maxim de ce are Veneția de oferit (astfel că în fiecare zi am parcurs, pe jos, aprox. 16 km). Prima zi am petrecut-o exclusiv, la pas, prin Veneția. Încă de la ieșirea din gară am fost fascinați de absolut fiecare clădire, fiecare pod, fiecare gondolă care trecea pe lângă noi, fiecare clădire, magazin etc. Deoarece ne-am dorit să vedem Veneția și de la înălțime, ne-am îndreptat spre Piața San Marco, unde se află Campanile di San Marco (poza 1), unde am cheltuit 10 euro/persoană pentru a urca și a observa panorama deosebită.

A doua zi a constat într-o călătorie cu vaporul spre insulele Murano și Burano, călătorie ce a durat 4 ore și 30 de minute, prețul fiind de 20 euro/persoană. La popasul în Murano am vizitat fabrica de sticlă unde am avut parte de o demonstrație, apoi am avut la dispoziție 1h 15 min pentru a explora la pas insula, urmând ca mai apoi să ne îndreptăm spre Burano, pentru a admira clădirile colorate. Această micuță croazieră poate fi cu ușurință trecută pe bucket list-ul fiecărui împătimit de călătorii. Bineînțeles există și posibilitatea plimbării cu faimoasa gondolă, însă prețul este puțin „peste buget”, și anume 80 de euro pentru 30 de minute.

Unde poți mâncă la un preț decent?

Aș spune că de evitat sunt restaurantele „fancy”, deoarece vei rămâne puțin dezamăgit și prețurile sunt pe măsură. Noi am fost mai mult încântați de sandwich-urile și feliile de pizza din vitrinele micilor magazine, am savurat o gelatto excepțională și ne-am delectat cu faimoșii canolli.

Cât ne-a costat toată experiența?

Per total, incluzând zborul, cazarea, mesele, dar și obiectivele turistice și suvenirurile, bugetul pentru o persoană a fost de 230-250 de euro.

Priveliștea din Campanile di San Marco

piatasanmarco

Canal Grande vâzut de pe Ponte di Rialto

piatasanmarco

Murano

piatasanmarco

Burano

piatasanmarco


Acest articol este redactat de catre Rada la data de 1.05.2022.

Ii multumim foarte mult pentru acest gest si pentru implicare in cadrul comunitatii Aer De Vacanta.

Daca si tu iti doresti sa postezi amintirile tale din calatorii ne poti scrie pe Instagram @aerdevacanta sau la aerdevacanta@gmail.com

Toate postarile din Comunitate vor aparea pe blog in sectiunea Ponturi > Din Comunitate


Vezi si...