Am revenit pe Insula cu Vulcanul Activ

Santorini este una dintre cele mai vizitate insule din lume, exceptand perioada pandemiei, atragand aproximativ 2 milioane de turisti anual. Acest numar reprezinta 10% din turistii care viziteaza anual Grecia, deci are o cota foarte mare in cadrul preferintelor persoanelor straine.

1 min
Poza titlu articol aerdevacanta

Santorini este una dintre cele mai vizitate insule din lume, exceptand perioada pandemiei, atragand aproximativ 2 milioane de turisti anual. Acest numar reprezinta 10% din turistii care viziteaza anual Grecia, deci are o cota foarte mare in cadrul preferintelor persoanelor straine. Multe persoane ajung aici direct de pe vasele de croaziera unde fac excursii de o zi. Altii ajung pe insula printr-un zbor direct (cum am avut anul acesta in Iasi oferit de catre Wizz Air) sau escala in Atena, dar trebuie sa stii ca poti ajunge si cu ferrybotul din Pireu sau de pe o alta insula. In 5 ani de la prima noastra vacanta organizata impreuna (2016) am observat ca insula s-a dezvoltat constant si este un adevarat "magnet de turisti". Multi dintrei ei ajung doar in locurile cele mai turistice(Phira/Oia) si cel mai probabil nici nu cunosc faptul ca insula este plina de istorie si mister. Santorini pe langa faptul ca este un VULCAN ACTIV cu cea mai recenta eruptie in 1950 a fost sub ocupatia Republicii Venetiene unde a avut parte de un adevarat progres. Putini stiu ca in Santorini sunt 5 castele venetiene(Pyrgos, Emporeio, Oia, Skaros, Akrotiri) - ultimele vestigii ale perioadei de guvernare intre anii 1207 și 1580.

casa din syros

Anul acesta ne-am concentrat mai mult pe vizita castelelor si satelor pitoresti - multe dintre ele construite ca un labirint pentru a confuza atacatorii si cei care veneau sa jefuiasca oamenii de pe insula. In vlogul prezent puteti calatori impreuna cu noi urmatorul itinerariu care incepe cu fosta capitala a insulei - castelul Pyrgos, Plaja Rosie si Akrotiri si 2 taverne grecesti cu istorie unde am gustat din plin din bucataria greceasca. Speram sa va fie de folos daca aveti in viitorul apropiat de gand sa vizitati aceasta minunata insula.

Mai jos puteti urmari VLOGUL nostru cu experienta din Santorini.


Vezi si...