Top 10 atracții turistice aproape de București

Bucureștiul abundă de obiective turistice, care se prezintă mai mult prin activități de recreere și petrecere a timpului liber într-o atmosferă culturală, precum: muzee, teatre, săli de expoziții, galerii de artă.

Însă dacă ieși din București simți nevoia să respiri aer proaspăt și să pleci într-o escapadă de vacanță ceva mai departe de capitală, de trafic și zgomotul orășenesc.

5 min
Poza titlu articol aerdevacanta

VEZI mai jos top 10 atracții turistice din apropierea capitalei București, pe care să le vizitezi măcar o dată în viață.

Pădurea Băneasa

Pădurea Băneasa este mereu alegerea perfectă pentru verile toride sau primăverile colorate. Pădurea este oaza de liniște și verdeață de la marginea capitalei.

Primavara aici are loc o explozie de culori și miresme, astfel încât este de o plăcere să cutreieri locul în lung și-n lat.

Toamna e atât de frumos să simți fiecare frunză mișcându-se sub picioare, să fii doar tu și natura. Iar vara, e pur și simplu fantastică aici! La umbra copacilor merge de minune o partidă de badminton sau o plimbare cu bicicleta.

PădureaBăneascaBucurești


Valea Doftanei

Printre atracțiile turistice din apropierea capitalei București, Valea Doftanei îți face cu ochiul. E un loc de poveste ce se merită explorat!

Cheile Doftanei, cum mai este numită, și lacul Paltinu, pădurile și pajiștile superbe sunt atracțiile, care fac din această regiune un loc spectaculos.

Zona este numai potrivită pentru un picnic cu prietenii sau pur și simplu o plimbare prin toate împrejurimile.

ValeaDoftaneiBucurești


Parcul Natural Comana

Parcul Natural Comana este alegerea perfectă atunci când vrei să faci o drumeție prin pădure, pe jos sau cu bicicleta, o plimbare cu barca pe lac sau să parcurgi diverse trasee în Parcul de Aventură Comana.

Poți să închei ziua alături de persoana iubită romantic, stând pe malul Deltei Neajlovului, admirând și savurând din plin apusul soarelui!

ParculNaturalComanaBucurești


Cernica

În Cernica se află un parc de aventură, una din atracțiile turistice din apropierea capitalei București pentru cei care iubesc senzațiile tari.

Dacă iei cu tine un prieten mai timid de fire, ce n-are chef să se cațere prin copaci sau să încerce tiroliana, în pădurea Cernica se întâlnesc multe trasee potrivite pentru o tură cu bicicleta, zone unde se fac picnicuri și o sumedenie de cărări pe unde pur și simplu vă puteți plimba și face poze. Și neapărat în zona Cernica trebuie de vizitat Mănăstirea cu același nume!

CernicaBucurești


Pădurea Pustnicu

Că tot despre păduri este vorba, hai la o plimbare prin pădure! Pădurea Pustnicu este o alta alegere perfectă în cazul în care planifici să faci drumeții în natură.

În împrejurimi este amenajat un complex turistic și un debarcader de unde poți închiria o barcă pentru a te plimba pe lacul minunat din zonă. Pe malul opus al lacului se găsește o oază de liniște și speranță: Mănastirea Pasărea.

PădureaPustnicuBucurești


Clubul de Echitație Equestria

Dacă îți plac caii nu trebuie să ratezi o plimbare la Tâncăbești unde se află Clubul de Echitație Equestria. Poți admira aceste animăluțe în toată splendoarea lor.

Aici te așteaptă lecții de călărie sau poți simplu asista le diversele competiții ecvestre, care se organizează periodic.

ClubuldeEchitațieEquestriaBucurești


Tărâmul Zmeilor

Un alt centru de echitație unde te poți bucura din plin de frumusețea și de blândețea cailor este Tărâmul Zmeilor. Atât de aproape de Bucureşti, la o distanță de doar 11 km, lângă Mănăstirea Pasărea, dar atât de departe de agitaţia şi praful oraşului, în vecinătatea pădurii, lângă lanul de grâu sau de floarea soarelui. Este locul perfect pentru relaxare şi chiar pentru distracţie.

Un tărâm fermecat unde poți petrece ore în șir, bucurându-te de aerul proaspăt într-un spaţiu liniştit şi plin de verdeaţă, înconjurat de pădure, animaluţe şi de zmei, “numele de cod“ al căluților de la centru.

TărâmulZmeilorBucurești


Domeniul Știrbei

La aproximativ 20 km de capitala București se află fascinantul Domeniu Știrbei. Gata cu plimbarea prin pădure!

Domeniul este un loc relaxant unde la umbra arborilor seculari poți face plimbări ușoare, poți admira lacul, turnul de apă, Capela și Palatul Știrbei.

DomeniulȘtirbeiBucurești


Parcul Mogoșoaia

Parcul Mogoșoaia este o zonă puțin mai aglomerată, dar unde poți descoperi și locuri mai izolate unde să stai relaxat într-un hamac la umbra unui copac sau să faci un picnic alături de prieteni.

La Mogoșoaia poți vizita și un palat de toată frumusețea, atât în exterior cât și în interior.

Regiunile din apropierea capitalei București au locuri de poveste, care se merită explorate!

ParculMogoșoaiaBucurești


Vulcanii Noroioși

Pe lângă parcuri, păduri și palate poți vizita ceva mai excentric, care îți taie respirația.

Un fenomen natural spectaculos - Vulcanii Noroioși. Ia cu tine aparatul de fotografiat și camera video, pentru a imortaliza un peisaj autentic.

Dacă însă nu ai auzit încă de acest obiectiv natural, află că Vulcanii Noroioși de la Pâclele Mici este o arie protejată de interes național major situată pe raza comunei Berca din județul Buzău. Pâclele Mici se află la o altitudine de 341 m și au o suprafață de 16,5 ha.

Ai decis care din aceste 10 atracții turistice din apropierea capitalei București le vei vizita în 2023 - 2024?

VulcaniiNoroioșiBucurești


Vezi si...