Top 10 stațiuni all inclusive în Antalya

Antalya frapează prin frumusețea și peisajele încântătoare, mai ales că are mare. Această stațiune se reinventează în fiecare an pentru turiștii dornici să o descopere.

Te gândești să îți petreci vacanța de vară 2023 în Antalya? Bună decizie! Un sejur în Antalya în 2023 va fi unul de excepție, mai ales dacă vei alege stațiunea potrivită.

6 min
Poza titlu articol aerdevacanta

Vezi mai jos o listă de 10 stațiuni all inclusive în Antalya recomandate de blogul nostru.

Belek

Belek este supranumit perla Antalyei, unde se află cele mai multe hoteluri de lux, terenuri de golf, vegetaţie, pădure de pini și Marea Mediterană. Aeroportul internaţional din Antalya se află la doar 30 minute distanţă de Belek.

Plajele din vestul vechiului oraş Belek sunt acoperite de hotele destul de aglomerate în sezon, de aceea asigură-te că rezervi un loc în avans.

Poți opta pentru plajele din estul staţiunii, care sunt mult mai liniştite, potrivite pentru cei care caută locuri izolate de plajă. Principalele atracţii din Belek sunt în primul rând hotelurile exclusiviste, all inclusive, care te frapează pe dată. Staţiunea este destinată şi iubitorilor de golf, 6 superbe terenuri de golf poți descoperi aici.

BelekAntalya


Lara-Kundu

Lara - Kundu reprezintă o zonă, al cărei nume derivă de la râul care o înconjoară, aflându-se la doar 20 minute de aeroportul Antalya. Stațiunea a fost destinată în antichitate luptelor dintre gladiatori, iar astăzi găzduieşte spectacole de teatru şi concerte de muzică clasică.

Pe teritoriul stațiunii își desfășoară activitatea multe magazine şi bazare, cluburi şi restaurante.

Regiunea este renumită pentru plajele luxuriante, priveliştile exotice cu eucalipt şi palmieri, și apa cristalină, în care te poți privi ca într-o oglindă. Sporturile nautice de tot felul sunt la îndemâna turiștilor, căci Lara - Kundu este o stațiuni exotică, numai perfectă pentru un sejur în Antalya în 2024.

LaraKunduAntalya


Kemer

Strălucitorul Kemer! Printre cele 10 stațiuni all inclusive în Antalya, Kemerul este foarte cunoscut în rândul turiștilor din întreaga lume datorită frumuseții cadrului natural. Nimeni nu rezistă peisajelor încântătoare ce îți taie respirația și cad în reverie.

Unde s-a mai văzut ca muntele să întâlnească marea și să se afle într-un contrast perfect? Kemerul e dovada.

Kemer a primit titlul “Blue Flag” și pe bună dreptate, căci plaja şi apa sunt perfect curate.

KemerAntalya


Side

Side este staţiunea cu plaje vaste cu nisip, steag albastru și un port impresionant. Staţiunea oferă un amestec armonios de privelişti naturale, istorie şi hoteluri all inclusive.

Side nu este doar despre o stațiune de litoral, ci și despre un impresionant oraș din Turcia, un adevărat muzeu în aer liber, situat la 75 km distanţă de Antalya, pe o peninsulă plată, plină de rămășițe arheologice importante şi înconjurată de apele albastre ale Mării Mediterane. Printre cele mai importante vestigii se numără marele Amfiteatru din perioada elenistică, Templele Romane ale lui Apollo şi Artemis, porţile oraşului, muzeul şi apeductele.

Merită să vizitezi măcar o dată în viață orașul Side și să pătrunzi în istorie!

SideAntalya


Alanya

Alanya este cunoscută ca cea mai sudică staţiune din Antalya, situată la aproximativ 100 km de Antalya, unde plajele cu nisip fin şi stațiunile all inclusive frapează prin frumusețea lor.

În comparație cu celelalte staţiuni enumerate, în Alanya se regăsesc mai multe opţiuni de cazare cu buget redus, perfect pentru cei care nu au prea multe pretenţii. Iar accesul spre zona istorică a Antalyei este la îndemâna turiștilor. Pe lângă prețurile reduse, Alanya are multe locuri de poveste, unde natura își intră în drepturi.

În partea de est a Alanyei se află oraşul-port. Aici, zona este foarte populată, cu numeroase cafenele, shop-uri și la fel bărci de pescari.

Dacă alegi Alanya pentru un sejur în Antalya în 2023, vină însoțit de prieteni ori familie ca să vă bucurați împreună de natură!

AlanyaAntalya


Manavgat Side

Manavgat Side este un oraș în Antalya. Centrul orașului este situat la 4 km de malul Mării Mediterane. Partea de nord a orașului se învecinează cu Munții Taurus acoperiți cu păduri cu o vegetație luxuriantă.

Ceea ce face orașul cu adevărat deosebit este râul Manavgat, care curge prin oraș, oferă fertilitate simplă și bogăția specifică locului. Cascada Manavgat și delta sunt cele mai importante avuții naturale ale orașului.

ManavgatSideAntalya


Beldibi

Beldibi este un oraș stațiune balneară în Lycia, pe coasta mediteraneană a Turciei, la vest de orasul Antalya. Acesta este situat la jumătatea distanței între Antalya și Kemer.

Beldibi este incredibil de frumos, un oraș turistic impresionant pentru un sejur de nota zece în Antalya în 2023 și alegerea perfectă pentru nopțile de vară răcoroase.

Hoteluri sunt, de obicei situate, în grădini spațioase cu vedere la mare. O plajă publică se află în partea de nord a orașului. Poți găsi mai multe discoteci, baruri, unde există întotdeauna mâncare bună și prăjituri de casă.

BeldibiAntalya


Konakli

Konakli este oraș turcesc destul de atractiv, unde poți descoperi toate facilitățile all inclusive pe care le cauți într-o stațiune de vacanță.

În sezonul de iarnă Konakli este foarte vizitat, datorită temperaturii ridicate, care în medie este de 15 de grade din decembrie până în martie.

Konakli unește marea cu muntele și priveliștile superbe, care încântă toate simțurile. Dintre regiunile Antalyei de vizitat, Konakli este întotdeauna o experiență de vacanță inedită și alegerea perfectă alături de familie sau prieteni!

KonakliAntalya


Kas

Kas Turcia - cuvânt ușor de memorizat când faci lista cu locuri de vizitat în vacanță.

Kas se află pe locul doi dintre stațiunile din Turcia. Aici ai parte de multe sporturi și activități ziua, dar și o viață de noapte abundentă. Într-un cuvânt, nu e loc de plictiseală. Noaptea este momentul în care stațiunea Kas se umple de lumini, și muzica, însă atmosfera cu conotații romantice este cea care atrage mai multe cupluri decât tineri singuri.

KasAntalya


Kalkan

Antalya este plină de stațiuni magnifice. Kalkan este orașul viselor, o zonă turistică de o importanță majoră, cu obiective adânc infiltrate în istorie.

Zona cuprinde numeroase situri istorice (cum ar fi Tlos și Kekova) și multe plaje cu nisip fin (Patara Beach și Kaputas Beach).

Kalkan este un oraș de pescuit vechi, și singurul port între Kaș și Fethiye, faimos pentru casele sale albe ce coboară la mare, și bougainvillea (un fel de viță-de-vie) viu colorată.

KalkanAntalya


Vezi si...