Top 15 locuri extraordinare de vizitat din România

Misterioasa Românie atrage turiștii cu istoria sa și cu frumusețea locurilor naturale. Cu toate acestea, majoritatea turiștilor cunosc România ca pe o țară europeană clasică. În capitală există multe clădiri de o frumusețe deosebită. Cultura bogată și variată a țării este reprezentată în muzeele sale etnografice și obiectivele turistice.

10 min
Poza titlu articol aerdevacanta

Palatul Culturii din Iași

Palatul Culturii, este locul perfect unde îți poți petrece timpul și să te recreezi de la rutina zilnică, fiind o zonă turistică destul de populară și una din cele mai frumoase locuri din românia. Patru muzee ale complexului național al Moldovei și Centrul pentru Conservarea și Restaurarea Patrimoniului Cultural, sunt reunite sub acoperișul Palatului Culturii, 298 camere ale palatului au fost asigurate pentru nevoile lor. Sala centrală este decorată cu mozaicuri de podea care înfățișează animale din bestiar. Intrarea în Palatul Culturii se face prin Turnul cu Ceas. Clădirea a supraviețuit 14 incendii și câteva renovări majore.

palatul culturii iasi

Cimitirul Vesel din Săpânța

Ineditul acestui cimitir este diferențierea față de cultura populară, care consideră moartea ca un eveniment trist. Se află în satul Săpânța. O trăsătură unică este atitudinea localnicilor față de moarte, ei nu tratează trecerea vieții ca un eveniment întunecat și tragic.

sapanta

Chiar și pietrele funerare ale mormintelor din Cimitirul Vesel sunt strălucitoare și colorate, cu desene și poezii originale. Adesea descriu viața unei persoane decedate, episoadele sale cele mai palpitante. Cimitirul este accesibil vizitatorilor în orice moment, iar mii de turiști vin aici în fiecare an.

Salina Turda

Izvoarele de sare din această zonă sunt cunoscute de mult timp. Primele mențiuni despre această atracție turistică datează din 1075. În 1992, turiștii au început să între în mină, iar instalația a câștigat rapid popularitate printre călători.

salina turda 1

Pe lângă vizitarea „palatului” de sare - așa cum se numește adesea peștera, acolo a fost fondat un centru de sănătate. Există săli de sport și săli de tratament. Excursiile la un lac subteran sunt populare, puteți naviga pe el cu barca. salina turda 2

Peștera Scărișoara

Drumul spre peșteră pornește din comuna Gârda de Sus, situată pe valea Arieșului Mare la 32 km amonte de Câmpeni (pe DN75). Românii o numesc minunea naturii a țării lor. Peștera s-a format în urmă cu aproximativ 3.500 de ani, iar explorarea ei a început la începutul secolului XX.

scarisoara 1

Chiar și acum, accesul nu este deschis peste tot pentru turiști, oamenii de știință continuând să lucreze acolo. Pentru vizitatori, coborârile și ascensiunile sunt dotate cu scări. Lungimea totală a peșterii este de peste 700 de metri. Temperatura din acesta nu depășește 0 grade.

scarisoara 2

Vulcanii Noroioși de la Pâclele Mici

Vulcanii Noroioși de la Pâclele Mici fac parte dintre cele mai populare atracții turistice din România. Acestea sunt situate pe teritoriul unei rezervații naturale. Acesta a fost cauzat de un cutremur în 1977.

vulcanii noroiosi

Patru cratere scuipă aproape zilnic fluxuri de noroi, care conțin numeroase elemente chimice. Fluxurile de noroi se usucă și formează peisaje neobișnuite, cu fisuri adânci care seamănă cu suprafața lunii. În rezervație există mai multe hoteluri și locuri de campare pentru turiști și face parte dintre cele mai uimitoare locuri de vizitat din românia.

vulcanii noroiosi

Babele și Sfinxul din Munții Bucegi

Încă una din minunatele destinații turistice din România, sunt formațiunile stâncoase, care sunt incluse în lista minunilor naturale. Acestea sunt situate în Parcul Natural Bucegi, la o altitudine de peste 2.000 de metri deasupra nivelului mării. Rocile își datorează forma lor neobișnuită eroziunii și vântului.

sfinx bucegi sfinx bucegi 2

Figura Sfinxului, dintr-un anumit unghi, seamănă cu adevărat cu figura unui animal mitologic. Babele se traduce din limba română prin "femei bătrâne", dar este puțin cam greu să vezi contururile femeilor bătrâne.

Retezat

Unul din cele mai frumoase obiective turistice din România este acest parc național, fiind o zonă protejată de UNESCO. Situat în munți, cel mai înalt punct este Muntele Peleaga, la 2.509 metri. Peisajul parcului este variat - vârfuri de munte și pajiști alpine, stânci și păduri de pini. Printre flora alpină bogată trăiesc mulți prădători mari - lup, urs brun, râs. Parcul are 120 de specii de păsări, inclusiv vulturi aurii, bufnite și vulturi. Reptilele sunt reprezentate de viperele veninoase.

muntele peleaga

Sarmizegetusa Regia

Acest loc a fost reședința regilor Daciei, un stat antic. De asemenea, a combinat funcțiile de centru militar și religios și a fost una dintre fortărețele defensive ale regelui Decebal.

sarmisegetuza deva

Întregul complex al castelului este inclus în patrimoniul UNESCO. Cetatea este situată în munții Transilvaniei, la o altitudine de 1.200 de metri. Sanctuarele sunt o parte importantă a Sarmizegetusei. Cu toate acestea, aproape toate templele au fost distruse în timpul invaziilor romane.

Plaja Mamaia din Constanța

Stațiunea Mamaia este considerată a fi cea mai scumpă și mai renumită stațiune din România.

mamaia constanta

Hoteluri de lux și centre de sănătate au fost construite lângă zona de pe malul mării. Plaja are o lungime de 8 km și o lățime de 200 m. Nisipul este moale și catifelat, de culoare aurie. Infrastructura plajei este bine dezvoltată. Se pot închiria jet ski-uri și schiuri nautice, precum și terenuri de minifotbal și volei. Datorită vântului, pe plaja din Mamaia nu este o căldură sufocantă.

mamaia constanta 2

Carpații Meridionali

Această parte a sistemului montan carpatic se numește Alpii Transilvaniei. Cel mai înalt munte este Moldoveanu - 2.544 de metri. Acesta este situat în munții Făgăraș. Pantele munților sunt acoperite de păduri, iar pe vârfurile lor există încă zăpadă la începutul verii, cu lacuri glaciare mari.

carpatii meridionali

Muntele Tâmpa, în apropiere de Brașov, este cel mai accesibil pentru excursioniști. Pe versanții săi există o infrastructură turistică bine dezvoltată.

carpatii meridionali 2

Acest loc la sigur poate fi numit unul dintre cele mai frumoase locuri din România la munte, având așa bogății ca cărbune, roci de construcţie, păşuni alpine și păduri.

Castelul Corvin (Hunedoara)

Un vechi castel al familiei Hunyadi, construit în secolul al XV-lea pe locul unui mic fort cu un singur turn de apărare. De-a lungul existenței sale, castelul și-a schimbat mai mult de 20 de proprietari, fiecare dintre aceștia reconstruindu-l și completându-l după propriul gust. Ca urmare, arhitectura reprezintă diferite stiluri, de la Renaștere la Neogotic. În prezent, în castel se află un muzeu. Drumul spre el trece peste un pod uriaș.

castelul corvin

Parcul Regele Mihai I (București)

Înființată în 1936. Acesta este situat lângă Piața Charles de Gaulle, într-o zonă în care în trecut existau mlaștini. O mare parte a parcului este ocupată de lacul Herăstrău. Obiectivele turistice ale parcului sunt reședința regală "Palatul Elisabeta" și Muzeul Satului Românesc.

castelsturdza

O parte a parcului ocupă o zonă de agrement pentru rezidenți și călători. În această parte a parcului există poteci și bănci.

Piața Sfatului din Brașov

Se mai numește și Piața Consiliului Local. Cea mai veche piață din orașul Brașov, care concentrează un număr mare de clădiri istorice medievale și monumente de arhitectură. Este, de asemenea, o primărie interesantă din secolul al XV-lea, care găzduiește acum un muzeu istoric. Târguri sau festivaluri de masă sunt adesea organizate acolo. Pe lângă toate acestea, un număr mare de trasee turistice trec prin această piață aglomerată și plină de oameni.

piata sfatului brasov

*Strada Lipscani (București) *

Strada este numită inima orașului vechi. În trecut, aici se organizau târguri și schimburi comerciale, iar astăzi se găsesc multe magazine diverse - magazine de suveniruri, de cărți, de vinuri și de ceaiuri. Seara se deschid barurile și restaurantele și începe viața de noapte a străzii. În această parte a orașului există o mulțime de clădiri care au fost deteriorate în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Acum, cele mai în vogă buticuri din oraș pot fi găsite în clădirile renovate.

strada lipscani bucuresti

strada lipscani 2

Grădina Botanică din Cluj-Napoca

Este grădina botanică a Universității Babeș-Bolyai. Grădina poartă numele botanistului român Alexandru Borza. În această destinație turistică populară se desfășoară activități de cercetare. Grădina de 14 hectare cuprinde peste 10.000 de plante importate din întreaga lume. Unele zone sunt decorate cu peisaje tematice. În "Grădina japoneză" a fost construit un podeț din piatră și cuprinde elemente de peisaj specifice Japoniei, iar în "Grădina romană" sunt instalate artefacte romane antice.

botanica cluj

botanica cluj 2


Vezi si...